Прекрасна Хари Потер уметност

„Хари Потер“ е франшиза која го одбележа детството и младоста на милиони луѓе ширум светот. Нејзината популарност не се намалува и покрај годините кои се поминати од издавањето на првата книга, ако ништо друго – се зголемува.

Дел од овој комплексен „Хари Потер“ свет се и фан фикциите (приказни со ликовите напишани од фанови), аматерските филмови, косплеј костимите, како и фан артовите или Хари Потер уметност на која би сакала да и го посветам овој пост.

Фановите на креативен начин му даваат нов живот на светот, прикажувајќи ги своите визии за ликовите, ситуациите и местата, за кои читаме во книгите. Многу познати интерпретациите на ликовите се темнокожите Хари и Хермиона, кои добија на уште поголема популарност на кастингот на Noma Dumezweni, во улогата на Хермиона во новата претстава “Harry Potter and the Cursed Child”.

 1. Diagon Alley

006b9ed602032cc8ce4af7e3369bb5d8

2. Harry Potter

tumblr_nsfdciVUF71rx2c28o1_1280.jpg

3. The Golden Trio 1 / 2

8a069dbda24397a88b19f632d3c3e4a317674f82fd8a96e697b568f12c40088c

4. The Marauders

wild_ones__by_viria13-d57js1d.jpg

5. Desi Hermione 1 / 2

6. The Final Battle

Final-Fight-Scene-Deathly-Hallows

7. Severus Snape

s__snape_by_sean_j-d49szjt

8. Lucius Malfoy

those_lies__lucius____by_nyaar

9. Lord Voldemort 1/2

10. Ginny Weasly

you_must_be_a_weasley__by_elbarien-d4oyyur.jpg

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s