Маестралните скици на Џ.К.Роулинг

Џ.К.Роулинг продолжува да го воодушевува светот. Овој пат тоа го прави со нејзините цртежи (скици) за серијалот Хари Потер. Голем број на слики се појавија на Pottermore, а подоцна и на голем број други страници.

sub-buzz-30940-1471910553-1

sub-buzz-30755-1471910634-1

sub-buzz-25492-1471911311-7

sub-buzz-28288-1471911343-1

Овие цртежи ја потврдуваат умешноста на Роулинг. Нејзината имагинација и светот, кој таа го созададе, се прикажани со огромен број на детали, а ликовите кои оживеаа преку нејзиното пишување со овие визуелзации добиваат нова димензија.

https3a2f2fblueprint-api-production-s3-amazonaws-com2fuploads2fcard2fimage2f1877722fjkr_mirror_of_erised_illustration

https3a2f2fblueprint-api-production-s3-amazonaws-com2fuploads2fcard2fimage2f1878072fjkr_weasleys_illustration

https3a2f2fblueprint-api-production-s3-amazonaws-com2fuploads2fcard2fimage2f1878332fjkr_harry_and_the_dursleys_illustration-768x929

https3a2f2fblueprint-api-production-s3-amazonaws-com2fuploads2fcard2fimage2f1878372fjkr_outside_privet_drive_illustration-768x853

Овие цртежи се нацртани во 90тите, долго пред да биде направен кастингот за филмовите, но кога ќе ги погледнете изгледа како на нив да се актерите кои ги оживеаа ликовите на големото платно. Овие цртежи се само мал дел од знаењето кое Роулинг го има за светот на Хари Потер и сите се надеваме дека наскоро ќе добиеме повеќе информации.

 

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s