Петочна поезија: „Без струја“ – Владимир Мартиновски

Без струја

1.
Заглавен во лифт
бришам смс-пораки
Мислам на тебе

2.
Мобилниот рикна
кога ти го кажував
баш најважното

3.
Снема струја: за
миг се сетивме дека
постојат ѕвезди

4.
Батеријата
на компјутерот цркна
Конечно сами

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s