Омаж на книжарниците и библиотеките низ целиот свет

Ако читањето е вашата религија тогаш просечната антикварна книжарница е како верна стара капела, додека највеличествената библиотека е прекрасна катедрала! Било да е голема или мала соба полна со книги изгледа како да вибрира. Скоро и да можешете да ги слушнете безројните страници како треперат, шепотејќи ви приказни преку собата, но не доволно гласно за да можете јасно да ги слушнете.

AtoZReview исто така обожава книжарници, што може да се забележи во овој прекрасен омаж – 4 минути со сцени од ТВ серии и филмови кои покажуваат точно колку прекрасни се овие храмови на книгите:

Извор: ForReadingAddicts

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s