Единственото (фасцинантно) аудио интервју со Харпер Ли!

Харпер Ли беше позната по тоа што беше навистина повлечена и многу малку се знае за авторката, освен за нејзината плодотворена работа. Всушност, вниманието кое дојде со „Да се убие птицата подбивница“ ја натера да одлучи никогаш да не напише друг роман. Добро е позната нејзината аверзија кон медиумско внимание.

Тоа го прави ова единствено снимено интервју со Харпер Ли уште пофасцинантно. Во ова 10 минутно аудио интервју таа зборува за „Да се убие птицата подбивница“, пишување и нејзиниот живот. Ова можеби е еден од единствените „прозорци“ кон нејзиниот живот.

Извор: For Reading Addicts

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s