Неверојатни мапи од литературни места

Мапите поврзани со литературни дела се навистина фасцинантни. Тие ни помагаат да ги визуелизираме световите за кои читаме на нови и возбудливи начини и ни даваат увид во претставата за светот на самиот автор. Благодарение на талентираните уметници и картографи, постојат голем број на мапи од литературни светови во кои можеме да уживаме.

Погледнете го овој избор на литературни мапи направен од Рејчел Кордаско од Book Riot.

Хогвортс

hogwarts

Средната земја

middleearth

Нарнија

narnia

Светот од „Игра на тронови“

gameofthrones

Лилипут

swift-lilliput-thumb

Бробдингнаг

swift-brob-thumb

Оз

oz

Земјоморе

earthsea

Округот Јокнаптавапха 

faulkner

Бас-Лаг на Чајна Мјевил 

bas-lag

Извор: Bookriot

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s