Колку време е потребно за да се прочитаат овие популарни книги? [инфографик]

Дали некогаш сте се запрашале колку време е потребно за да се прочита „Големиот Гетсби“ (2,62 часа) во спореба со „Рамнодушниот Атлас“ (31,22 часа)? Ако е така, тогаш сигурно ќе ви се допадне овој инфографик направен од Personal Creations. Сличен е на инфографикот во кој направивме споредба со бројот на зборови во „Песната за мразот и огнот“ со други романи. Времињата се базирани на темпо на читање на 300 зборови во минута.

0-Y-Keykti7LRsG9t8.png

Извор: ElectricLit

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s