Петочна поезија: „реновирање мисли“ – Игор Исаковски

реновирање мисли

ајде да ја разглобам собата
ајде да реновирам, да сменам
се. ајде, да те избркам од овде
ајде, да ја избркам најубавата
мисла и најголемиот страв.
ајде, да те фатам за раце
и да ти покажам каде е вратата.
ајде, никогаш пак нема да ти кажам
како ми било на самотните и мрачни
шанкови (сите што ме читале мислат
знаат, кутри тие и наивни) и тоа е
сосема в ред: не очекувај никој да ти
ја сети болката кога си сам. а таков
секогаш си. и нека си: таков
никој не те поседува. тогаш си
искршен воздух.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s